itu hari, iaitu hari ahad mama begitu rajin nak buat laksa johor
anak dara dia sorang nie membantu mana yang patut sebagai contoh
asingkan isi ikan dengan tulang
masak spageti
tolong tumis tumis dan
potong ulam
eh! perlu ke nak senaraikan apa yang aku buat??
ERK !
nevemaeen
aku paling suka sebab dah lama tak makan.
bila...
kuah laksa dah mendidih menunjukkan kuah laksa sudah siap
bila...
spageti dah siap masak digulung gulung dan dilapikkan dengan kain dan diletakkan diatas dulang
bila..
dan ulam siap di rajang mengikuti piawai yang dikehendaki
(sila imagine)
dan bila semua bahan disusun rapi
antara
spageti, timun, bawang
daun kesum dan juga
limau
disirami pula dengan kuah
yang masih panas
menggelegak
dan
disatukan
diatas pinggan
digaul bersama sama.
perrgghhh!!!
terliur tak ke tak terliur??
memang tambah berkali kali gua cakap lu..
nimatnya tak terkira
makan pulak diwaktu petang
hasil tangan emak sendiri
memang tak berganjak bontot tu dekat kerusi makan
kalau boleh nak habiskan time tu juga.
heepp!!
jangan tamak !!
setan berkerumun nanti.
heee...
laksa johor ditemani dengan teh o panas
tambah dua kali jek.
tak banyak pun kan..





No comments:
Post a Comment